Sunday, January 7, 2007

Nihal Adasiz'IN KOMURCUYE CEVABI



Sayin Guler Hanimefendi,

Turk kafasi bu mu? Baslikli yazinizda benim de mensubu bulundugum bir toplumdaki problemlerden, ve cok yakindan takip ettigim amerikada en buyuk iki kurulustan, ve degerli iki sahistan, ne oldugu pekde belli olmayan bir e-posta yayin gurubunda cikan yazilari kaynak gostererek bahsetmissiniz.

Size burda ne yazanlarin kisiligi konusunda nede hakkinda yazilanlar konusunda herhangi birsey soyleme geregini duymuyorum, keza beni avukatlari olarak tutmus degiller ancak siz Turkiye'nin buyuk ve saygin bir gazetesinin yazari olarak nasil, yazdiklarinizin dogrulugunu ve kaynagini kontrol etmeden ve dahada acisi bahsi gecenlere bir telefon dahi acmadan (ki yazinizda buna dair bir sey yok)

TADF
ATAA
gibi amerikada bulunan en buyuk iki kurulusumuzu, ve
Dr. Ata Erim
Ahmet Ertegun (ki nedense bu merhum sahisa saldirilar olumunden sonra ortaya cikmaya basladi - ki buda yazanlarin serefini -daha dogrusu serefsizligini- gosterir)
gibi iki onemli sahis hakkinda boyle itham ve iftiralarda bulunabiliyorsunuz?

Siz kendinizde bu cureti nereden buluyorsunuz?

mensubu oldugunuz Turkiye Gazeteciler cemiyetinin Hak ve Sorumluluk Bildirgesinin E bendindeki 10. maddesini ( 10. Gazeteci, çalýntý, iftira, hakaret, lekeleme, saptýrma, manipülasyon, söylenti, dedikodu ve dayanaksýz suçlamalardan kesinlikle uzak durur. ) veya yine Basin Konseyi uyelik basvurunuzu yaparken altina imza attiginiz Basin meslek ilkelerinin 4. ve 6. maddelerini unuttunuzmu? ( 4.Kiþileri ve kuruluþlarý, eleþtiri sýnýrlarýnýn ötesinde küçük düþüren, aþaðýlayan veya iftira niteliði taþýyan ifadelere yer verilemez.
6. Soruþturulmasý gazetecilik olanaklarý içinde bulunan haberler, soruþturulmaksýzýn veya doðruluðuna emin olmaksýzýn yayýnlanamaz. )

Yoksa altina imza attiginiz belgelerin sizin icin hicbir onemi yokmudur? Bu yazida oldugu gibi!

yazdiginiz kose biz okurlarin malidir, siz o kosede yolcu biz sizin gazetinize para verip ayakta tutanlar olarak hanci pozisyonundayiz. Lutfen Sorumlulugunuzu bilerek yaziniz.

Iyi calismalar,
Nihal Adasiz

1 comment:

Anonymous said...

SAMI BEY ELINIZE AGZINIZA SAGLIK